Deel dit nieuws:

Het verschil tussen een expertisekliniek en een expertisecentrum

We hebben recent onze aanpak van Post Covid voor alle duidelijkheid voor patiënten en verwijzers vanuit Vermoeidheidkliniek naar onze Post Covid Kliniek verplaatst.

Dat deden we met een bericht, waarover bij een aantal mensen wat onduidelijkheid bestond.

Wat is het verschil tussen een expertisekliniek en een expertisecentrum?

Een expertisecentrum in een academisch- of topklinisch ziekenhuis combineert kortweg actuele kennis over een ziekte, doet wetenschappelijk onderzoek en biedt diagnostiek en behandeling op een poli. Het is niet de verwachting dat die er voor Post Covid op die manier komt.

Met Post Covid kliniek zijn we dus geen expertisecentrum, maar  we hebben wél veel kennis van Post Covid en doen al ruim15 jaar diagnostiek en behandeling voor ME/cvs en sinds zo’n 1,5 jaar voor ‘zusje’ ernstige Post Covid. We bieden de unieke combinatie van medisch specialistische zorg en multidisciplinaire Pacing, wat op dit moment het maximale is wat kan worden gedaan voor patiënten. Daarnaast werken we actief mee aan verschillend wetenschappelijk onderzoek en zijn voor ME/cvs én Post Covid partner van het AUMC consortium.

Post Covid Kliniek is dus een serieuze expertisekliniek die en daarmee misschien wel het kleine zusje van een expertisecentrum?