Deel deze informatie:

Onze aanpak

Wij behandelen patiënten met ernstige Post Covid die minimaal zes maanden ernstig, aanhoudende klachten hebben en die zonder voldoende succes in de eerste lijn en/of revalidatiekliniek behandeld zijn. Dat doen we wel gewoon onder Vermoeidheidkliniek.

Poli van de internisten

Wij bieden (h)erkenning, gericht onderzoek, diagnostiek en behandeling op de poli van onze internisten op onze drie locaties. Het eerste consult is altijd fysiek op de poli van de ergotherapeut en internist, maar vervolgconsulten kunnen desgewenst ook digitaal gedaan worden. Er wordt veel tijd voor je genomen.

Veel meer lees je hier

Aanpak in teamverband

Je kunt daarna, samen met de internist, ook kiezen voor onze multidisciplinaire behandeling, een aanpak in teamverband. Die richt zich vooral op het verminderen van de klachten en het leren omgaan met de beperkingen. Kernbegrippen zijn daarbij: ‘Positieve Gezondheid’; klachten op dat moment accepteren; grenzen leren kennen en daarmee op geleide van klachten om te leren gaan; eigen regie leren voeren.

Rond de 85% van de patiënten ervaart al sinds 2012 aan het einde van de behandeling (h)erkenning, belangrijke afname van de klachten en eigen regie.

Veel meer lees je hier

Patiënten vertellen

Gert Jan zag de mogelijkheid op basis van z’n klachten na een corona besmetting weer wat aan het werk te gaan. Maar waar zijn vrouw, die gelijktijdig ziek was, na anderhalve maand weer fit was, bleef hij klachten houden: “Vooral het totale gebrek aan energie, de vermoeidheid, de ‘brainfog’ maakten dat ik veel moeite had met de beperkingen die ik daardoor voelde”. De huisarts bleef moed houden en had verwacht dat na drie maanden het allemaal beter zou gaan. Maar dat was niet zo, integendeel zelfs, dus was behandeling noodzakelijk. Eerst was dat bij een revalidatiecentrum “Dat te snel wilde”. Het alternatief zou lang op zich laten wachten. Via de huisarts werd het onze kliniek. Gert Jan zegt “Daar is de behandelmethode gericht op mijn klachten. Dat helpt me wél”.

Renate werd al in februari 2020 ziek. De huisarts stelde een coronabesmetting vast, want getest werd er op dat moment nog niet echt. Onze internist vertelde haar dat ze naast Post Covid bleek te voldoen aan de criteria voor de diagnose ME/cvs. Recent kreeg ze met hulp van onze dienst Arbeid en Inkomen een WIA uitkering op basis van Post Covid bij ME/cvs. Want ze is in twee jaar nooit volledig van de klachten afgekomen.

Deel deze informatie: