Deel dit nieuws:

C-Support legt Duitse Post Covid behandelingen BC 007 en HELP Aferese uit

Er wordt op social media veel gesproken over het zogenaamde ’James Bond middel’ tegen Post Covid. De informatie lijkt niet altijd betrouwbaar. Dus heeft C-Support een goede uitleg over gegeven, die wij voor je samenvatten. De link naar het volledige artikel tref je onderin aan. Zowel C-Support als wij houden je op de hoogte.

BC OO7 is een van oorsprong Duits medicijn tegen een vorm van hartfalen door auto-antistoffen. Antistoffen die gericht zijn tegen onderdelen van het eigen lichaam. Het middel zou effectief zijn in het neutraliseren van die auto-antistoffen, maar is voor deze toepassing nog niet goedgekeurd. Onlangs werd het medicijn universiteitskliniek toegediend aan een patiënt met zowel een glaucoom en Post Covidklachten die ook soortgelijke auto-antistoffen bleek te hebben tegen de bloedvaten. De behandeling bestond uit een eenmalige toediening van het middel via een infuus gedurende 75 minuten. Het middel bleek niet alleen effectief tegen de glaucoom, maar had als bijvangst dat Post Covid klachten als brainfog en vermoeidheid verminderden. Er zijn nu zo’n vier Post Covid patiënten met succes behandeld.

Meer onderzoek nodig

Hoewel het middel in deze kleine groep patiënten effectief lijkt, is het nog veel te vroeg om conclusies te trekken over de toepasbaarheid, effectiviteit en veiligheid voor de grote groep Post Covid patiënten in het algemeen. De onderzoekers zelf zijn ook van mening dat er nu eerst op grotere schaal nader klinisch onderzoek nodig is om het eventuele gebruik van het middel verder te ontwikkelen en te onderzoeken. Vooralsnog mag BC 007 dus helaas nog niet gebruikt worden. Er is wel verder onderzoek gestart, maar de resultaten laten nog wel op zich wachten.

De Aferese techniek wordt in Duitsland gebruikt. Dat is een proces waarbij een of meer bloedbestanddelen uit het bloed verwijderd worden, terwijl de rest van de bestanddelen worden teruggegeven aan de patiënt. Nu wordt deze techniek ook toegepast voor de behandeling van Post Covid klachten. E worden nu ook stollingseiwitten en cellen die betrokken zijn bij de afweer verwijderd, met als doel de doorbloeding en zuurstofvoorziening van de organen te verbeteren. De behandeling is erg kostbaar, zo’n € 1.500 per behandeling, en zou een aantal keer moeten worden herhaald. Tussen de behandelingen door worden de patiënten behandeld met bloedverdunners. De resultaten zouden veelbelovend zijn met patiënten die flink opknapten na het doorlopen van de behandelingen. Echter de uitkomsten van haar onderzoek zijn nog niet gepubliceerd in de medische vakbladen. Daar is nu het wachten op om meer inzichten te krijgen in de effectiviteit en veiligheid van deze methode, die vrij ingrijpend is.

Lees hier het volledige artikel van C-Support.